Pasen 2021

Kunnen jullie de afgelopen paasdagen nog herinneren?

Koud, triest, hagel, sneeuw, regen, wind, storm, corona, lockdown! Geen wandeling, lange fietstocht, bezoek bij vrienden of BBQ in de tuin, alles viel letterlijk in het water.

Wat doe je dan? Het thuis gezellig maken, een menu bestellen bij een van je favoriete restaurants en samen genieten van de heerlijke gerechten en een mooi fles wijn. Toevallig dat ik enkele van deze wijnen, in diverse kleuren en smaken, in mijn geïmproviseerde wijnkelder heb. Onze keuze was dit keer de prachtige witte Batàr uit Toscane van het huis Querciabella. Deze wijn is een knipoog naar één van de mooiste witte Bourgogne wijn die er is, namelijk de Batard-Montrachet.

Tijdens onze rondrit door het prachtige Toscane, enkele jaren terug, kwamen we bij deze agricola terecht en proefde wij vele schitterende wijnen van dit wijnhuis. Uiteraard kochten wij enkele flessen om thuis nogmaals te kunnen nagenieten. Nu was het moment daar om van deze goudgeel gekleurde wijn met een rijk bouquet aan witte bloemen, exotisch fruit en boter te drinken. De lengte en ronde elegante smaak, paste schitterend bij ons gebakken grietfilet met asperges en licht romige vissaus. Wij waren plotsklaps deze verschrikkelijke paasdag vergeten. Helaas is deze wijn op, maar de herinnering blijft.

Geniet van iedere dag, zolang het kan!